dimarts, 12 de novembre del 2013

PROJECTE GOSSOS

LA CLASSE DELS CASTELLERS ESTEM TREBALLANT EL PROJECTE DELS GOSSOS.
 L’ALEXIA I EL SEU PARE DAVID ENS HAN PORTAT EL SEU GOS HOOK PER QUE EL CONEGUEM. EL DAVID ENS DIU QUE EL HOOK ESTÀ CREUAT AMB LES RACES PINCHER I YASTERRIER.
EL DAVID ENS COMENTA QUE EL GOS, FINS A L’ANY, ÉS CADELL. PER TAL QUE NO ES POSI MALALT, FINS ALS 3 MESOS EL VACUNEN CADA MES I CADA QUATRE MESOS LI DONEN UNA PASTILLA PER DESPARASITAR. AQUESTA PASTILLA LI VA BÉ AL HOOK PER MATAR ELS MICROVIS QUAN VEU O MENJA COSES QUE NO ESTAN EN BON ESTAT. PER ALTRA BANDA, EL DAVID EXPLICA QUE EL HOOK NO POT ESTAR SOL A CASA PERQUÈ SI NO S’AVORREIX I ES POSA NEGUITÓS. EL TREUEN TRES COPS AL DIA PER TAL QUE PUGUI FER LES SEVES NECESSITATS. COM QUE EL HOOK TÉ MOLTA ENERGIA QUAN VAN A PASSEJAR O CÓRRER PER LA MUNTANYA SE L’EMPORTEN AMB ELLS. AL GOS LI VA MOLT BÉ PER DESFOGAR-SE. QUAN EL TREUEN FORA DE CASA ÉS MOLT IMPORTANT PORTAR BOSSES DE PLÀSTIC PER RECOLLIR LES CAQUES.
PER MENJAR LI POSEN PINSO I AIGUA AL MATI I A LA NIT. I PER CUIDAR LES DENTS EL HOOK TÉ UN RASPALL I PASTA ESPECIAL PER GOSSOS.
L’ALEXIA EXPLICA QUE AL HOOK LI AGRADA QUE LI GRATIN LA PANXA. QUAN ESTÀ CONTENT MOU LA CUA I SALTA. TAMBÉ ENS COMENTA QUE SI EL GOS TÉ POR O ESTÀ TRIST TENDEIX A AMAGAR LA CUA ENTRE LES CAMES.
EL DAVID ENS EXPLICA UNA ANÉCDOTA QUE ELS VA PASSAR AMB EL HOOK UN DIA QUE VAN ANAR TOTA LA FAMILIA D’EXCURSIÓ A MONTSERRAT. EL HOOK TE MOLT BON OLFACTE I MEMÒRIA I AQUELL DIA CAMIMANT, VA SORTIR CORRENTS BORDANT I VA DESAPAREIXER. AL CAP D’UNA ESTONA EL VAN VEURE QUE ESTAVA BORDANT A UN PORC SENGLAR. DIUEN QUE GRÀCIES AL HOOK PODEN VEURE ANIMALS QUE NO ESTAN ACOSTUMATS.
 PER ACABAR, EL DAVID I L’ALEXIA EXPLIQUEN QUE SI VOLEM TENIR UN GOS DE MASCOTA HEM DE TENIR TOTA UNA SÈRIE D’OBLIGACIONS:
 • EL GOS NECESSITA CÓRRER I JUGAR AMB L’AMO CADA DIA PER SER FELIÇ I CONSERVAR LA SALUT
• CAL DONAR-LI EL MENJAR
• EL PEL DEL GOS S’HA DE RASPALLAR SOVINT I DE TANT EN TANT S’HA DE RENTAR, SIGUI A CASA O EN UNA PERRUQUERIA CANINA.
• ALS CADELLS SE’LS HA D’ENSENYAR AL MÉS AVIAT POSSIBLE PER TEIR BONS HÀBITS.
• PORTAR-LO AL VETERINARI PER VACUNAR-LO O SI ESTÀ MALALT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada